În articolul care urmează este prezentat un ghid care conține sfaturi și practici despre cum pot fi scrise prompturi care să ducă la obținerea celor mai bune rezultate, folosind ChatGPT.

Odată cu apariția modelelor de limbaj bazate pe AI (artificial intelligence), precum ChatGPT, modul în care sunt scrise prompturile / solicitările, poate determina calitatea rezultatelor / răspunsurilor obținute de la un instrument AI.

Ce înseamnă termenul de „ChatGPT Prompt”?

Un prompt este o instrucțiune sau un subiect oferit de utilizatori pentru ca ChatGPT să răspundă.

Solicitarea poate fi o întrebare, o afirmație sau orice alt stimul menit să „aprindă” creativitatea, reflecția sau implicarea modelului de inteligență artificială.

Folosind anumite cuvinte cheie sau expresii, utilizatorii pot folosi solicitările pentru a genera idei, informații, a-și împărtăși gândurile sau a începe o conversație.

Solicitările ChatGPT pot fi personalizate în funcție de preferințele și interesele utilizatorului.

Cum poți scrie prompturi pentru ChatGPT?

Pentru a primi răspunsuri complexe și calitative este important ca solicitarea să conțină detalii, iar acestea să fie clare și specifice subiectului dorit.

Indiferent dacă utilizatorul este un marketer digital, un blogger, manager sau om de afaceri, stăpânirea artei de a scrie prompturi este esențială pentru a obține un conținut convingător sau obiectiv.

Exemplu „Scrie o reclamă la un hidrofor cu 3 avantaje sau beneficii importante în utilizarea hidroforului”.

01 GhatGPT exemplu marketing

Astfel, ChatGPT va genera un răspuns amplu cu avantaje și beneficii, pe baza solicitării venite din partea utilizatorului, detalii care pot fi de ajutor pentru un marketer, chiar și pentru arii mai puțin cunoscute.

Exemplu „Care poate fi mesajul managerului pentru un coleg care împlinește 5 ani în companie”.

02 GhatGPT exemplu manager
Răspunsurile pe care ChatGPT le oferă, se pot încadra în câteva propoziții sau în mai multe paragrafe. Acest lucru ține de cum este scris promptul.

Răspunsul generat de ChatGPT poate fi folosit ca un punct de plecare. Utilizatorul poate prelua ideile și conceptele prezentate, iar apoi le poate extinde sau particulariza adăugând propriile idei sau fapte.

Pentru idei suplimentare, se pot pune întrebări ulterioare legate de solicitarea inițială.

Pluginul Chrome

Este recomandat ca pluginul WebChatGPT să fie instalat. Acesta permite adăugarea rezultatelor relevante de la Google la solicitările de pe ChatGPT.

Această extensie adaugă primele rezultate web la solicitările primite pe ChatGPT, pentru conversații mai precise și mai actualizate.

Gestionarea solicitărilor de inginerie inversă

Ingineria inversă (reverse engineering) este procesul de descoperire a principiilor de funcționare a unui dispozitiv, sistem sau program software, prin analiza structurii, funcției și operațiilor acestuia.

ChatGPT poate fi un instrument excelent pentru Reverse Prompt Engineering (solicitări de inginerie inversă), deoarece generează răspunsuri naturale, detaliate și captivante.

Prin analizarea solicitărilor generate de ChatGPT, se poate obține o perspectivă asupra proceselor de gândire și strategiilor de luare a deciziilor care stau la baza modelului.

Unul dintre avantajele cheie ale utilizării ChatGPT pentru a inversa solicitările este că modelul este foarte transparent în luarea deciziilor.

Acest lucru înseamnă că raționamentul după care ChatGPT se ghidează când oferă răspunsuri, poate fi ușor înțeles de către utilizatori.

După câteva exerciții pe diferite tipuri de conținut, vor fi obținute informații despre crearea unor solicitări mai eficiente.

Pregătiți-vă ChatGPT-ul pentru generarea de solicitări

Mai întâi, trebuie activată solicitarea pentru ingineria inversă.

1. Poți scrie următorul prompt: „Activați promptul de inginerie inversă?

Astfel, ChatGPT este acum gata să genereze solicitarea primită. Descrierea produsului poate fi testată într-o nouă sesiune de chatbot, iar promptul generat poate fi evaluat.

2. Tastați: „Creați un șablon de inginerie inversă pentru a descrie tehnic Windows 11”.

03 GhatGPT exemplu reverse engineering

Întrebarea fascinantă care a apărut după analizarea a 10.000 de texte produse de ChatGPT este aceea dacă fiecare răspuns generat este cu adevărat unic sau capacitatea de a produce texte diferite este supraestimată?

În concluzie, un lucru foarte important de reținut este acela că, oricât de puternic ar fi acest instrument pentru diferite domenii de activitate, nu trebuie privit ca un înlocuitor pentru expertiza și creativitatea umană.

Îți recomandăm și articolul: https://www.livecom.ro/articole-si-noutati/chatgpt-puterea-inteligentei-artificiale-in-marketing, pentru mai multe informații despre ce înseamnă ChatGPT și care sunt beneficiile folosirii acestuia.