Articolul care urmează prezintă informații despre cum se poate folosi BARD, instrumentul tip chatbot de inteligență artificială dezvoltat de Google.

Google Bard este menit să fie un chatbot de asistare AI. Un instrument AI care poate genera conținut pentru orice, de la scrisori de intenție și teme la cod de computer și formule Excel, răspunsuri la întrebări și traduceri detaliate.

Similar cu ChatGPT, Bard folosește AI pentru a oferi răspunsuri conversaționale asemănătoare celor date de oameni, atunci când sunt solicitate de un utilizator.

De la debutul său abisal și până la lansarea oficială, utilizatorii s-au străduit să facă chatbot-ul să ofere informații exacte sau chiar să urmeze o conversație fără halucinații.

Cum se utilizează Google Bard

1. Accesează pagina Google Bard și conectează-te

Un prim pas este vizitarea paginii de pornire Bard, accesând Bard.Google.com., iar apoi conectarea la propriul cont Google.

2. Familiarizarea cu fereastra de chat Bard

Bard AI este destul de simplu. Utilizatorul este dus la fereastra de chat de îndată ce se va conecta. La fel precum ceilalți chatbot AI populari disponibili pentru utilizare pe scară largă, fereastra de chat Google Bard a fost optimizată pentru a fi ușor de utilizat și ușor de navigat.

Ce se observă odată ce fereastra Bard este deschisă:

Conversație nouă: Opțiunea de sus din meniul din partea stângă a ferestrei va șterge conversația curentă și va începe una nouă.

Zona de text: Întrebările sau solicitările pot fi introduse în partea de jos a ecranului, apăsând Enter sau cu un click pe Trimiteți în partea dreaptă pentru a le trimite.

Încărcare imagine: Această opțiune este plasată în partea stângă a zonei de text care permite explorarea integrării Google Lens cu Bard, unde utilizatorii pot adăuga imagini și pot adresa întrebări despre acestea.

Conversație: Interacțiunea cu Bard AI va apărea în centrul ferestrei de chat. După ce chatbot-ul AI răspunde la întrebările solicitate, se vor putea vizualiza și alte schițe pentru fiecare răspuns. Utilizatorii pot atinge cu degetul în sus sau în jos pentru a oferi feedback.

De asemenea, există opțiunea de a reîmprospăta pentru a primi un răspuns nou, de a-l selecta, de a-l copia în clipboard sau de a-l raporta.

Ascultă: Răspunsurile pot fi ascultate, în loc să fie citite. Făcând click pe difuzor, Bard va citi răspunsul cu voce tare.

Editare: Lângă solicitarea din fereastra de chat, poate fi observat un buton Editare. Acest lucru permite ca solicitarea pentru a obține un răspuns nou să poată fi editată, fiind un lucru util în cazul în care utilizatorul trebuie să fie mai specific, dacă nu dorește să rescrie solicitarea.

Meniul din colțul din dreapta sus

Bard Activity (Activitatea Bard): Conversațiile cu Google Bard nu sunt salvate, însă solicitările utilizatorilor sunt.

Făcând click pe activitate Bard din stânga, se va deschide o filă nouă cu istoricul solicitărilor.

Extensii: Bard poate gestiona extensii care îi permit să se conecteze cu YouTube, Google, Maps, Zboruri și Hotel pentru a oferi răspunsuri mai bogate.

Ajutor și Asistență: În cazul în care utilizatorii întâmpină dificultăți în utilizarea instrumentului Google, există un buton numit Help&Support (Ajutor și Asistență), pentru a contacta ajutorul Bard sau pentru a trimite feedback.

Setări: Tema Bard poate fi schimbată într-o nuanță închisă sau deschisă din Setări. Acolo orice link către chat-urile create poate fi văzut și gestionat.

Google Apps: Utilizatorii conectați la contul Google pentru a utiliza Bard, pot accesa contul Google Apps lângă Setări.

Cont: Contul Google este accesibil în colțul din dreapta sus al ferestrei.

Bard

Așa arată fereastra de chat înainte de a fi trimisă orice solicitare.

3. Scrierea solicitărilor

Pentru a începe utilizarea Google Bard AI, este nevoie numai de introducerea întrebării în zona de text și trimiterea acesteia spre chatbot pentru a vedea sau a auzi răspunsul.

exemplu de raspuns Bard

Acesta este un exemplu de răspuns din partea lui Bard.

Ce pot întreba în Google Bard?

Chatbot-ul Bard AI poate răspunde la majoritatea întrebărilor care îi sunt oferite, deoarece folosește instrumentele de căutare de la Google.

Aceste răspunsuri bazate pe inteligență artificială pot servi mai multor scopuri, de la oferirea diverselor rețete de mâncăruri și până la depanarea codurilor.

Mai jos sunt câteva exemple de solicitări care pot fi cerute:

  • Scrie două liste de lucruri de făcut, una pentru curățarea zilnică a gospodăriei și alta pentru întreținere;
  • Scrie un ... plugin care face ....;
  • Ce este în Centrul Pământului?;
  • Scrie o poezie pentru un sac de gunoi care s-a îndrăgostit de o sticlă de apă reutilizabilă;
  • Definiți XML;

Ca și în cazul altor chatbot-uri AI, este important ca utilizatorii să înțeleagă că trebuie să fie atenți la ce date oferă și să se abțină de la a oferi informații despre date personale și alte informații private.

Chiar dacă instrumentele AI generative spun că sunt private, informațiile personale nu ar trebui folosite pentru a testa această afirmație.

Bard oferă răspunsuri inexacte?

Când Bard AI a fost anunțat în februarie anul trecut, acesta s-a confruntat cu urmările greșelilor făcute în timpul demonstrației sale. Ulterior, utilizatorii s-au întrebat dacă noul Chatbot al Google, continuă să ofere răspunsuri inexacte sau inadecvate și dacă poate fi de încredere, deoarece unii au ajuns să aibă încredere în alte instrumente AI.

Google a reiterat că Bard este un experiment capabil să facă greșeli. Compania a actualizat Bard pentru a utiliza PALM 2 (noul model de limbaj de ultimă generație), după lansarea chatbot-ului AI cu modelul său anterior, LaMDA – și a făcut upgrade-uri semnificative experienței utilizatorului prin integrări cu Gmail, Maps, Lens, etc.

Bard AI salvează conversațiile?

Google nu salvează întreaga interacțiune de fiecare dată când este pusă câte o întrebare pe chat, dar salvează solicitările și întrebările care i-au fost adresate.

Ca motor de căutare, Google este cunoscut pentru că este unul dintre cele mai mari instrumente de urmărire din lume, așa că a oferi informații private chatbot-ului său nu este o idee grozavă.

Bard AI folosește GPT-4?

În loc de tehnologie GPT pe care o folosesc mulți chatbot populari AI, Bard folosește PaLM 2 (Pathway Language Model), noul model de limbaj de ultimă generație.

Bard AI va înlocui Google Search?

Google Bard și alți chatbot AI, cum ar fi Bing Chat și ChatGPT, au cu siguranță potențialul de a înlocui motoarele de căutare.

Aceste instrumente AI folosesc informațiile găsite pe web pentru a oferi răspunsuri la întrebările utilizatorilor, însă în loc să le ofere o listă de site-uri web unde acel răspuns ar putea fi găsit sau nu, aceste instrumente oferă un răspuns simplu într-o manieră conversațională.

Dezavantajul este că nu întotdeauna răspunsurile ar putea fi corecte, iar în funcție de întrebare, nu întotdeauna este oferit și un răspuns.

fara raspuns

Unii oameni ar putea folosi chatbot-uri AI în locul Căutării Google, mai ales că abilitățile adăugate de a pune întrebări ulterioare și de a genera text îl fac mai funcțional pentru unele cazuri de utilizare decât un motor de căutare.

Google Bard are o listă de așteptare?

De luni de zile, Bard AI a fost accesibil doar printr-o listă de așteptare, dar în mai, compania a anunțat în timpul evenimentului Google I/O că încheie programul de acces la lista de așteptare și deschide noul său instrument AI în peste 180 de țări și teritorii.

Acum oricine se conectează cu contul său Google poate accesa și folosi Bard AI.