Google lansează acum ceea ce se numește „site names” (nume de site), în rezultatele „mobile search” (căutare mobilă). Numele site-urilor web arată mai vizibil decât URL-ul care apare în partea de sus a fragmentului.

Pe lângă numele site-ului, Google a anunțat că și dimensiunea și forma favicon-ului (iconița/sigla unui site care apare și de acum în căutare), vor fi afișate lângă numele site-ului și adresa URL a fragmentului de rezultat al căutării, un aspect atractiv și important pentru orice site/brand.

Mai jos vă prezentăm un exemplu de cum arată numele de site-uri și cum este poziţionat un brand favicon (căutări pe România).

favicon search results

Disponibilitate

Numele site-urilor sunt disponibile în prezent pentru Google mobile search, în limbile internaţionale. Google a mai adăugat că vor fi lansate și în limbi suplimentare în următoarele câteva luni, dar deja este vizibil şi în România.
Ca informație suplimentară, Google a testat acest lucru acum câteva săptămâni.

https://www.seroundtable.com/google-snippet-site-name-34040.html

Preluarea datelor din site-uri

Google Search folosește o serie de moduri prin care identifică numele site-ului pentru rezultatul căutării, a explicat Google. Datele structurate pot fi utilizate pe pagina web proprie de pornire pentru a transmite înspre Google care ar trebui să fie numele site-ului. Prin datele structurate se pot trimite informații despre site, brand, produse, specificații tehnice, etc.

Google are o documentație specifică cu privire la date structurate care poate fi consultată aici.

Actualizarea favicon-ului

Google recomandă revizuirea documentației pentru favicon-uri pentru cele mai bune practici recente. Recomandat este, de asemenea, și ca o pictogramă de cel puțin 48 px să fie furnizată, iar regulile existente pentru favicon să fie urmate.

Reclame

Acest lucru se întâmplă și în cazul reclamelor, deci dimensiunea numelui site-ului, a favicon-urilor și, de asemenea, a etichetei publicitare vor fi mai proeminente în căutarea mobilă.

Google actualizează şi eticheta „Sponsored”, (Sponsorizat) în mobile search, înlocuind în mod oficial eticheta „Ads”, (Anunțuri) introdusă în ianuarie 2020.

https://searchengineland.com/search-ad-labeling-history-google-bing-254332

De ce schimbarea? Încredere, impact…

Google a spus că schimbarea există pentru a ajuta la furnizarea „și mai multor informații despre site-urile pe care le vedeți, astfel încât să vă puteți simți încrezători în ceea ce privește site-urile pe care le vizitați”.

De ce ne pasă?

Cu fiecare schimbare a Google Search și a design-ului rezultatelor căutării, utilizatorii pot accesa mai mult un site care inspiră încredere. Este recomandat prin Google Search Console căutările să fie monitorizate, iar optimizatorii site-urilor vor vedea dacă trebuie să facă modificări la numele site-ului și/sau la favicon pentru a aduce îmbunătățiri la rata de click (CTR).

Surse:

https://developers.google.com/search/blog/2022/10/introducing-site-names-on-search

https://developers.google.com/search/docs/appearance/favicon-in-search